AED’s voor sportverenigingen op Schildmanpark

14 april 2024 | Vanuit trekkingsgebied Zorg – Sport – Cultuur – Onderwijs zijn meerdere AED’s mogelijk gemaakt voor de sportverenigingen op het Schildmanpark.

Vanuit ASWH werden de eerste impulsen binnen dit trekkingsgebied gegeven door Henk van der Meulen. Later heeft Gerrit Scheurwater het stokje over genomen. Hij organiseerde een samenwerkingsverband met ASWH, IFC, Hiaten, DVS ’69 en Vollido en dat leidde er toe dat een gezamenlijke aanvraag werd ingediend bij het Ondernemersfonds Ambacht voor de aanschaf van 7 AED ‘s, inclusief onderhoud en 6 reanimatiecursussen. Dit uitgesmeerd in een contract van 3 jaar, dat is aangegaan met DGS Arbo & Veiligheid. De totale aanschaf voor een bedrag van € 15.279,00 is mogelijk gemaakt door het Ondernemersfonds Ambacht.

Het volgende project dat in voorbereiding is om met de gezamenlijke clubs van sportpark Schildman te komen tot afvalscheiding. Het doel hiervan is om een steentje bij te dragen tot een beter en gezonder milieu. Onder leiding van Gerrit Scheurwater zijn gesprekken met een afvalverwerkingsbedrijf en de gemeente gestart. Met de verenigingen worden voorstellen besproken die moeten leiden tot een afvalscheidingsplan. Voor de financiering zal opnieuw een beroep gedaan worden op het ondernemersfonds en ook de gemeente staat zeer sympathiek tegenover deze voornemens.